המלצות וקישורים
המלצות משרד הבריאות לסביבת שינה בטוחה לתינוק.
מכון התקנים ותו תקן
בארץ (בשונה מחו"ל) עדיין אין תו תקן לעריסות נצמדות. יחד עם זאת, מיטחברת היא העריסה הנצמדת היחידה שעברה בדיקה של מכון התקנים ונמצאה תקנית מבחינת החומרים, הצבעים, המידות והחוזק.
"יש לציין שעל פי הנחיות האיגוד האמריקני לרפואת ילדים (נכון לחודש אוקטובר 2016) מומלץ כי התינוק יישן בחדר השינה של ההורים עד גיל שנה." ~ ציטוט מתוך האתר של טיפת חלב
השינה המשותפת של הורים ותינוקות רכים נולדה הרבה לפני כולנו 🙂 בשנים האחרונות ובהתבסס על מחקרים רבים בנושא יותר ויותר אימהות בכל העולם מאמצות חזרה את גישת השינה המשותפת. גם בארץ, בעקבות שינוי בהמלצת משרד הבריאות האמריקאי עדכן משרד הבריאות הישראלי את ההמלצות לסביבת שינה בטוחה לתינוק. אחת ההמלצות העיקריות מדגישה כי מומלץ להשכיב את התינוק בחדר ההורים במיטה משלו על יד מיטת ההורים.
למידע נוסף על יתרונות השינה המשותפת לחצו כאן.
שימוש בטוח במיטחברת
רוב האימהות יעידו שהשימוש בעריסה המיטחברת נוסך בהן ביטחון ורוגע הנובע מהקרבה והנגישות אל התינוק הרך. ומהבחינה הטכנית העריסה מהודקת אל מיטת ההורים שלכם באמצעות רצועת ביטחון ללא אפשרות תזוזה כך שאפשר לישון בראש שקט, תרתי משמע. את הרצועה יש להלביש על רגלי העריסה ולהעביר מתחת למזרן לצד השני של מיטת ההורים. בקצה הרצועה יש עוגן שייתפס בצידה השני של המיטה, יש להדקה באמצעות האבזם ולאחר מכן להחזיר בזהירות את המזרן למקומו.
הנחיות מפורטות והדגמה לחיבור העריסה למיטות הורים מסוגים שונים ניתן למצוא כאן
להלן הנחיות משרד הבריאות לסביבת שינה בטוחה לתינוק:
- שינה על הגב ביום ובלילה.
- מיטה או עריסה משלו בחדר ההורים השינה תהייה רגועה ובריאה יותר.
- הימנעו מחימום יתר ומלבוש עודף של התינוק.
- בלי עישון. הימנעו מעישון בסביבת התינוק.
- השכיבו את התינוק על מזרן קשיח בעל תו תקן.
- הדקו היטב את שמיכת התינוק בצידי העריסה.
- בלי בובות או כריות בעריסה או במיטת התינוק.
- הנקה – השתדלי להניק את תינוקך עד גיל 1/2 שנה לפחות.
- כדאי להשכיב את התינוק עם מוצץ מגיל חודש.